Stefan Ramniceanu la Palatul Mogosoaia – Retrospectiva

O ampla expozitie retrospectiva intitulata Urme a artistului Stefan Ramniceanu, cuprinzand peste 300 de lucrari de pictura si sculptura, este deschisa la Palatul Mogosoaia. O puteti vizita pana pe 4 decembrie 2014.

Retrospectiva Stefan Ramniceanu la Palatul Mogosoaia


Dupa 26 de ani petrecuti la Paris, artistul Stefan Ramniceanu revine la Bucuresti cu o impresionanta expozitie care se desfasoara in spatiile Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia, in curtea palatului, in Cuhnie, Ghetarie si in spatiul noului Memorial Vacaresti. Expozitia este in acelasi timp un omagiu adus Brancovenilor in acest an in care se comemoreaza 300 de ani de la martiriul acestora.

Stefan Ramniceanu prezinta publicului bucurestean picturi, desene, obiecte si 30 de sculpturi de mari dimensiuni in lemn si metal, realizate de artist in ultimii 26 de ani. Lucrarile apartin unor serii intitulate Ferecatura, Manuscris, Camasa zidurilor, Carturari, Apostolii de lut, Stalpul, Idoli, Centauri, Noptile de aur, Omul universal, Scrisori din insule.

La evenimentul de deschidere a expozitiei de la Mogosoaia au vorbit Doina Mandru – directoarea Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, Razvan Theodorescu – membru al Academiei Romane si Magda Carneci – redactor sef al revistei Arta.

Despre artistul Stefan Ramniceanu


Stefan Ramniceanu este un reprezentant de seama al directiei neobizantine in arta romaneasca, o directie inceputa in anii 80, spune Magda Carneci, redactor sef al revistei Arta.
Recuperarea pentru romani a operei lui Stefan Ramniceanu are, astfel, din punctul nostru de vedere, semnificatia unui inceput de speranta pe calea refacerii, reintemeierii spirituale a Romaniei de azi, tara europeana, libera, dar inca suferinda, spune Doina Mandru, directoarea Centrului Cultural Palatele Brancovenesti.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras