Simon Henwood – Un Britanic la Bucuresti

Renumitul artist britanic Simon Henwood expune pentru a doua ora la Bucuresti la Galeria Galateca, prezentand o serie de picturi cu portrete de copii din Transilvania si o parte din colectia sa de reviste si lucrari ale unor artisti celebrii. Expozitia Henwood Library – Archive este deschisa in perioada 30 octombrie 2014 - 30 ianuarie 2015.

Artistul Simon Henwood – personalitate complexa


Artistul Simon Henwood si-a petrecut copilaria in biblioteci si muzee, intrand in contact cu lumea artistica de mic copil. Toata familia artistului este preocupata sa colectioneze lucrari de arta si diverse obiecte, iar artistul Simon Henwood a devenit si el un colectionar impatimit. A adus la Bucuresti o parte din colectia sa, lucrari ale unor artisti celebrii precum Picasso, Chagall, Goya, Giacometti, Paolozzi, Andy Warhol si Sir Peter Blake.

Permanentul contact cu arta si o mare curiozitate, l-au determinat pe Simon Henwood sa experimenteze diverse medii artistice, de la pictura, desen, fotografie la animatie, videoclipuri si instalatii. Intotdeuna a scris povesti scurte si scenarii, iar de curand a publicat noul sau roman „Black Arc”, prezentat acum la Galeria Galateca.

Picturile artistului Simon Henwood la Galeria Galateca


Anul trecut artistul Simon Henwood a facut o calatorie in Transilvania vizitand peste 35 de sate unde a fotografiat aproximativ 150 de copii. Artistul lucreaza de 17 ani la un amplu proiect avand ca subiect adolescentii si copiii din toata lumea. A pictat portete de copii din America, Japonia, Marea Britanie. Punand impreuna portretele a fost impresionat sa vada ca toti copiii au aceleasi aspiratii indiferent de ce au sau ce nu au marturiseste artistul.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras