Samir-Mihail Vancica, Primum Mobile

Expozitia de pictura Primum Mobile a artistului Samir-Mihail Vancica este organizata de Metropolis Art Collection si DanaArtGallery. Expozitia poate fi vizitata pana pe 12 februarie 2016 la galeria Metropolis Art Collection situata la parterul Metropolis Centre, str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucuresti.

Despre iubire si viata in expozitia artistului Samir-Mihail Vancica

Expozitia Primum Mobile reuneste peste 40 de picturi si desene de diferite dimensiuni si pe suporturi variate (panza, pfl, hartie maruflata) la Metropolis Art Collection, transformand acest spatiu intr-un loc de meditatie estetica.
Samir-Mihail Vancica (n. 1988, Bucuresti) este absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, avand studii de licenta (clasa Lect. Univ. Dr. Ion Anghel, 2010), de master (clasa Conf. Univ. Dr. Petru Lucaci, 2012) si numeroase expozitii de pictura in tara si strainatate (Italia, Grecia, Kosovo, SUA).
Parte din conceptul artistului este si expunerea a 4 lucrari ale sotiei sale, Maia-Stefana Oprea-Vancica (absolventa a UNAB, cu un indelungat si bogat traseu artistic – www.maiaoprea.ro), fapt prin care intregul proiect este pus in dialog cu un alt punct de vedere artistic, anuntand astfel viitoarea colaborare a celor doi in spatiul artei contemporane. Ponderea pe care o au aceste patru lucrari in economia proiectului este si o dovada pentru locul central pe care Maia il ocupa in planul ideatic si artistic al lui Samir.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras