O retrospectiva Constantin Pacea

Dupa o indelungata absenta de pe simezele bucurestene, pictorul Constantin Pacea revine cu o impresionanta retrospectiva deschisa la Muzeul Taranului Roman pana pe 11 mai 2014.

Foarte cunoscut si apreciat in strainatate, artistul Constantin Pacea abordeaza subiecte diverse de-a lungul anilor, iar in ampla expozitie personala deschisa la Bucuresti dupa 33 de ani, descoperim lucrari din anii 70 pana in prezent, lucrari cu personaje din familia artistului, cu insula pe care o admira in Spania si cu gradini din Sevilla.

In opinia artistului, gandirea este intodeauna repetitiva, de aceea cand picteaza, el se lasa condus de suflet si de inima. “ Experienta acumulat a trebuie l asata de o parte, astfel las i loc inimii sa domine pictura. Inima e viat a, iar pictura trebuie sa fie vie, sa traiasc a”, spune Constantin Pacea.

Constantin Pacea s-a nascut in 1957 la Bucuresti. Inca de tanar se initiaza in pictura, in atelierul tatalui sau, pictorul Ion Pacea. Are numeroase expozitii in Europa si America. In prezent, artistul traieste si lucreaza la Paris, Bucuresti si in Spania la Altea.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras