Lucian Liciu si Nicoleta Gribincea – The Power and the Glory

Artistii Lucian Liciu si Nicoleta Gribincea au deschis o noua expozitie cu lucrari realizate in anul pandemic 2020, facand referire la toate momentele si situatiile dificile traite in acest an al schimbarilor.

Expozitia "The Power and the Glory" a artistilor Lucian Liciu si Nicoleta Gribincea se poate vizita in perioada 3-17 martie 2021 la Galeria Caminul Artei – parter.

Curatorul expozitiei Mihai Plamadeala a scris despre aceasta expozitie:

"Puterea de lucru a lui Lucian Liciu este incredibila. El nu cauta insa gloria, cel putin nu pe cea din viata diurna. Adevarurile pe care le surprinde in pictura sa depasesc cu mult ideea de faima si chiar de forta creatoare. Puterea si gloria, tratate ca tema si reunite la nivel de sintagma in titlul noii expozitii, se constituie in interogatie privind fiinta, trecerea, devenirea, sensul vietii. O noua expozitie, o alta mare sarbatoare vizuala. Alaturi de el, ca si la precedentele expozitii, Nicoleta Gribincea-Liciu, pictorita diferita dar de aceeasi talie cu el, cu care, de aceasta data, imparte locul pe afis, la precedentele personale, desi cu o participare importanta, artista avand doar calitatea de invitata.

Cei doi artisti au lucrat timp de un an, in fatidicul 2020, pentru aceasta expozitie, prin care la un anumit nivel au imortalizat in timp real schimbarile fara precedent si ireversibile produse la nivel social, iar la altul au transfigurat prin semne vizuale realitatea cel putin ingrijoratoare. Arta are capacitatea de a vindeca ranile omenirii, in sensul ca nu doar artistii, ci si privitorii pot exorciza lucrurile rele din lume prin intelegerea si denuntarea lor. Un proiect care se distinge pe de o parte prin fantezie, pe de alta prin distantare si ton potrivite fata de subiect. Echilibrul si empatia reprezinta doua repere ale acestui demers. Lucrarile nu sunt (doar) cronici in imagini, ci ferestre spre un altceva pe care il simtim fara a fi fost reprezentat in mod explicit pe panze. Ideea este ca in fata unor provocari precum cea “pandemica”, puterea si marirea nu fac decat sa ne aminteasca adevarata dimensiune a existentei noastre."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras