Liviu Russu – inZIDIRI

Expozitia in ZIDIRI de la Galeria Galateea reuneste cateva sculpturi ale artistului Liviu Russu (1951-2018), construite din materiale ceramice, lucrari care ne invita la introspectie dar si contemplare.

Pe langa lucrarile din ceramica, curatoarele expozitiei Ioana Setran si Cristina Popescu Russu au ales sa expuna si desene in creion sau penita, care au precedat intotdeauna sculpturile sale. Artistul Liviu Russu a fost preocupat de-a lungul carierei sale artistice de problematica zidirii, imolarii, constructiei si deconstructiei. Expozitia "in ZIDIRI" este deschisa la Galeria Galateea in perioada 20 februarie – 15 martie 2019.

Una din trasaturile remarcabile ale plasticii lui Liviu Russu este monumentalitatea intrinseca a acesteia. Fie ca e vorba de sculptura mica, fie ca ne referim la cea de simpozion, coerenta interioara se pastreaza, raporturile dintre volume sunt armonice, un motiv / o alcatuire de forme isi afirma identitatea formala nestirbita indiferent de dimensiuni.

Monumentalitatea piesei e prezenta in miezul conceptual, in gandirea artistica de fond a sculptorului. (Adrian Guta, critic de arta)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cris Ardelean
Editor: Stanislav Pescu