Irina Broboana – #Selfies

Artista Irina Broboana prezinta un nou proiect intitulat #Selfies la galeria Atelier 030202. O expozitie incitanta despre propria imagine, o expozitie care poate fi vizitata pana pe 10 decembrie 2014.

Expozitia #Selfies la Atelier 030202

Pe artista Irina Broboana o intereseaza sa afle cum se raporteaza curatoarele si femeile din zona artistica la imaginea proprie. Si mai ales cat de subiective sau obiective sunt acestea atunci cand judeca o opera de arta facuta dupa imaginea lor.
Irina Broboana a invitat 14 curatoare si manageri de galerii sa participe la acest proiect. Acestea au acceptat ca artista sa le faca portretul in desen alb-negru. Putem vedea in expozitie 14 portrete fascinante a unor femei puternice care s-au facut remarcate in mediul artistic bucurestean.
Dar asa cum declara artista Irina Broboana, acest proiect nu are in centru desenele ci textele pe care cele 14 curatoare le-au scris.
Le-am rugat doar sa scrie cum se raporteaza la lucrarea care le infatiseaza. Textele sunt foarte diverse, unele fac referire la istoria artei, altele au scris un text absolut artistic, altele au scris o poezie care le-a inspirat, spune artista Irina Broboana.

Despre artista Irina Broboana

Nascuta in 1986 la Dragasani, Valcea, Irina Broboana are un Masterat in Artele Vizuale in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti in 2010. Lucreaza cu pictura, desenul, obiectul si recent cu video. Este interesata de subiecte care examineaza intimitatea, in mod particular amestecul dintre istoria personala, reflectiile si instinctele, si totodata de variatele fatete ale copilariei.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras