Georgeta Stefanescu – Raportul dintre filosofie si materie

Galeria Romana a gazduit vernisajul expozitiei personale a artistei Georgeta Stefanescu, intitulata Raportul dintre filosofie si materie.
Expozitia a fost prezentata de gazda, managerul Galeriei Romana si curatorul expozitiei, Emil Ene, de criticul si istoricul de arta Dr. Sabrina Falzone (Milano) si de Giuseppe di Salvo, un binecunoscut galerist.
Versatilitatea se distinge in modul sau de a opera in arta, precum si utilizarea dezinvolta a multiplelor tehnici, care denota o personalitate artistica de mare talent si maiestrie in stapanirea mijloacelor picturale, cuprinzand o varietate de materiale: lemn, cabluri, panza, tesaturi, carton, coli de hartie, tricotaje si alte obiecte de uz comun, precum plasticul – a spus Dr. Sabrina Falzone. Realizate cu cele mai inedite materiale si tehnicile cele mai actuale, creatiile artistei investigheaza universul si orizonturile sale filosofice, intr-un strans dialog cu materia. In cadrul acestui dialog dintre materie si filosofie se observa depasirea limbajului abstract, intrucat Georgeta Stefanescu are curajul de a indrazni, prin mijloacele picturii si ale tehnicii, dezvaluind o personalitate indrazneata si stralucitoare.
Absolventa in anul 1976 a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Georgeta Stefanescu a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, la clasa de pictura a maestrului Marius Cilievici. Din 1981 a urmat un stagiu de trei ani la Fabrica de Textile Romanita din Caracal ca proiectant de modele si creator de imprimeuri, apoia devenit cercetator stiintific in textile la CEPIU (Centrul de Estetica al Produselor Industriei Usoare, Bucuresti, 1986 – 1991). Din 1992 s-a stabilit in Elvetia, la Geneva, iar in timp a devenit un artist plastic conceptual independent, unanim recunoscuta si distinsa cu numeroase premii internationale.
Proiectul expozitional este dedicat raportului dintre filosofie si materie in cautarea artistica a uneia dintre cele mai vizibile artiste a panoramei creative internationale – Georgeta Stefanescu, de nationalitate romana si cetatean francez, rezidenta in Elvetia. Talentul sau transcende orice schema conceptuala si orice miscare artistica, exprimandu-se printr-o totala independenta ideologica si tehnico-executiva. Georgeta Stefanescu este un artist sincer, care, cu versatilitatea si tehnica sa inovativa se distinge prin particularitatea stilului propriu. Creatiile artistei investigheaza universul si orizonturile sale filosofice, intr-un strans dialog cu materia, dezvaluind multiple fatete ca rezultate ale cercetarii artistice.
Invitat special in cadrul acestui proiect expozitional este si artistul Ovi Hondru, artist publicitar de origine romana, stabilit in SUA. Fost coleg al artistei la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”, acesta a urmat Cursurile academice de pictura si desen realist si al Cursurilor de pictura digitala, New York University, iar din 2005 lucreaza la Warner Brothers Studios US.
Expozitia va ramane deschisa pana pe 10 septembrie 2016.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta
Realizator: Oana Georgescu