Galeria Galateea la C.A.R

La Targul de Arta de la Essen din Germania - Contemporary Art Ruhr 2014, Galeria Galateea din Bucuresti a fost prezenta cu o bogata colectie de lucrari din ceramica realizate de cunoscuti artisti ceramisti romani contemporani.

Ceramica romaneasca la Contemporary Art Ruhr 2014

La Contemporary Art Ruhr 2014 in spatiul dedicat Galeriei Galateea au participat cu lucrari artistii ceramisti: Arina Ailincai, Viorica Bocioc, Cristina Bolborea, Vasile Cercel, Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Daniela Fainis, Aniela Ovadiuc, Adela Bonat Marculescu, Romana Mateias, Nicolae Moldovan, Cristina Popescu Russu, Ioana Setran, Gavril Zmicala. Lucrarile delicate din ceramica alba sau colorata, figurative sau abstracte au fost un punct de interes in cadrul targului. Tehnica ceramicii inca suprinde dand nastere unor efecte de transparenta neasteptate.
Galeria Galateea a impresionat publicul cu un spectaculos performance intitulat « Sunetul ceramicii » alaturi de ampla expozitie cu lucrari realizate in ceramica. Performance-ul a fost sustinut de Irinel Anghel si Darie Nemes-Bota. « Acesti doi compozitori au transformat lucrarile de ceramica in instrumente muzicale de percutie dar si de suflat », spune artista Cristina Popescu Russu.

Artistii Galeriei Galateea expun la Essen, Germania

Este foarte important pentru un artist sa fie reprezentat de o galerie in cadrul unui targ international de arta. In felul acesta poate obtine anumite contacte si contracte spune ceramista Georgiana Cozma.
Galeria Galateea si-a prezentat cu succes artistii iar ceramica romaneasca a fost foarte apreciata in Germania. Galeria din Bucuresti are un program expozitional de mare calitate prezentand in spatiul modern de pe Calea Victoriei nr. 132, artisti ceramisti romani si straini.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras