Gabriela Culic – Breath

Artista Gabriela Culic a deschis o noua expozitie de pictura intitulata „Breath” la Galeria European Art (Blvd. Regina Maria nr. 18). La vernisaj a fost lansat un nou album cu cele mai recente picturi ale artistei. Expozitia „Breath” poate fi vizitata pana pe 15 mai 2015.

Expozitia de pictura Breath la galeria European Art

In timp ce sunt la atelier imi revin mereu in minte versuri din Nichita Stanescu. Mi-a placut foarte mult volumul Respirari. Si regasesc foarte multe din ideile curprinse in poezie, in modul meu de a gandi si de picta marturiseste Gabriela Culic.
Expozitia Breath reuneste peste 30 de lucrari de pictura, care vorbesc despre ideea de libertate. Descoperim un zbor lin in lumea gandurilor profunde.
Vis-a-vis de locul unde pictez este o casuta cu porumbei, cu sute de porumbei care stau in fata geamului si ofera un spectacol fabulos mai ales in orele dinaintea caderii serii, spune artista Gabriela Culic.

Despre Gabriela Culic

Artista Gabriela Culic, nascuta in 1965 la Bucuresti, a studiat la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A avut de-a lungul carierei sale artistice numeroase expozitii personale de pictura si a participat la numeroase expozitii de grup in tara si in strainatate. De remarcat este participarea la Targul International de Arta Contemporana de la Bruxelles. Are lucrari de pictura in colectii publice si particulare din Romania, SUA, Belgia, Franta, Spania, Anglia, Germania, Italia, Grecia, Ungaria, Israel, Canada.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras