Expozitie Partizani – Delta Dunarii (I)

Artisti plastici prezenti la aceasta expozitie: Eugen Palade, Aurel Bulacu, Iuri Isar, Mihai Manescu.

Aurel Burlacu

Aurel Bulacu a avut, incepand din 1973, peste 25 de expozitii personale, in tara si in strainatate si este presedintele Filialei de Grafica Bucuresti a UAP.

Daca in trecutul nu foarte indepartat, Aurel Bulacu reusea sa-si comunice sentimentul profund omenesc al compasiunii fata de trupul femeiesc devenit marfa intr-un secol al consumismului si al unei fulminante decadente, acum artistul priveste altfel conditia femeii. O poarta pe rand intre stari si ipostaze. Femeia poate fi iubita chiar si de zei, in pofida pacatului ei originar, cel ce a dezvaluit pamantenilor ispitele erotismului.

Deosebit de prolific in ultimii ani, artistul are grija sa nu adanceasca cutele pe fruntea spectatorilor sai. Mai degraba, arta lui Aurel Burlacu e serena, lipsita de incrancenari, expresie a unei viziuni destinse, binevoitoare si uneori chiar ghiduse asupra eternului omenesc (sau a eternului femeiesc).

Iuri Isar

Artistul Iuri Isar, absolvent al Academiei de Arte Bucuresti si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, este recunoscut in intreaga tara pentru valoarea si autenticitatea operelor sale.

Graficianul este constient de rolul pe care un artist trebuie sa-l aiba pe plan social, prin urmare se implica in proiecte caritabile si actiuni diverse cu copii talentati.

Compozitiile sale imbina imaginarul cu realul. Artistul creaza un spectacol distinct, marcat de trasaturile unei personalitati artistice pregnante. Compozitiile lui dezvolta un imaginar fabulos, in care datele realului se imbina cu cele ale visului ori ale povestii.

Figura umana se afla in gravurile lui Iuri Isar in prim plan, ca portret simplificat si oglindit intr-o multitudine de expresii.