Expozitie de Arta Decorativa la Galeria Senso

A devenit deja o traditie ca in luna decembrie sa puteti admira la Galeria Senso, lucrarile de arta decorativa ale unor binecunoscuti artisti romani contemporani. Acest eveniment este o modalitate sarbatoreasca prin care Galeria de arta Senso se desparte de anul vechi – s-au scurs deja 350 de zile! – si il intampina cu bucurie si speranta pe cel nou, 2017. Expozitia colectiva de Arta Decorativa poate fi vizitata in perioada 8 decembrie 2016 – 16 ianuarie 2017.
Sunt expuse lucrarile artistilor vizuali: Alina Bancila, Alina Simion, Aniela Ovadiuc, Arina Ailincai, Costel Iacob, Cela Neamtu, Dan Bancila, Daniela Fainis, Dionisie Popa, Iuliana Asoltanei, Lisandru Neamtu, Lucian Butucariu, Mihai Topescu, Nicolae Moldovan, Noha Nicolescu, Pavel Bucur, Sanda Bucur.
Galeria Senso si-a obisnuit vizitatorii cu cate o expozitie de arta decorativa, inventiva si spectaculoasa, la fiecare sfarsit de an. Cauzele care au determinat aceasta optiune sunt legate de magia sarbatorilor si a zapezii, de mania cumparaturilor, de bucuria aproape initiatica pe care o declanseaza obiectele expuse (in fond tot atatea deschideri catre laboratorul secret al artistului), de farmecul ludic pe care il presupune creativitatea in stare pura, ingenua si ingenioasa deopotriva. In fond, este o Invitatie la calatorie in lumea formelor, pe care organizatorii si-au propus sa o aseze sub vraja versurilor lui Baudelaire: Là, tout n’est qu’ordre et beauté/ Luxe, calme et volupté si sub intensitatea cromatica a unui tablou cu nume de vers, pictat de Henri Matisse in 1904, achizitionat de un Paul Signac entuziasmat si expus la Salonul Independentilor din anul urmator (panza, aflata astazi la Musée d’Orsay din Paris, se chiama, desigur, Luxe, calme et volupté). (Dr. Doina Pauleanu, critic de arta, directorul Muzeului de Arta Constanta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cristina Ardelean