Un deceniu de explorari in arta romaneasca, prin expozitii remarcabile s-a implinit, nu demult, la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia, redefinit in anul 2001 ca Muzeu al Traditiei Aulice gratie donatiei Liana si Dan Nasta. 2001-2011 este deceniul in care au fost organizate aproape 150 de expozitii de arta contemporana, ateliere de desen si pictura pentru publicul tanar, mai mult de 100 rezidente artistice si de traducere, experimente in dans, arte ceramice, textile, arheologie, video si fotografie, concerte de camera si stagiuni muzicale.
Mogosoaia a fost locul in care bucurestenii s-au putut intalni cu operele unor maestri si discipoli remarcabili, artisti deplin consacrati sau debutanti ai ultimelor decenii, activi la Bucuresti, Bacau, Cluj sau Timisoara, ori la Paris, Dusseldorf. Curatorii expozitiilor au fost, de-a lungul anilor, criticii Maria Magdalena Crisan, Aurelia Mocanu, Dan Haulica, Adrian Guta, Erwin Kessler, Pavel Susara, Mihai Plamadeala, Olivia Nitis.
Un bilant al acestui deceniu este dedicat artelor vizuale si readuce pe simeze 60 dintre cele mai remarcabile prezente artistice romanesti care au onorat si imbogatit spatiile Palatului Brancovenesc. Expozitia a fost prezentata de domnul Dan Haulica, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, cel care a fost cu competenta si generozitate alaturi de donatori si de programele Palatului Brancovenilor de la Mogosoaia inca de la inaugurarea muzeului.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.