Expozitia ‘Dialog cu trei prieteni’

Galeria Dialog, gazduieste sub titlul Dialog cu trei prieteni, expozitia pictorilor Andrei Chintila, Simion Craciun si Mihai Sandulescu.

Expozitia a fost deschisa in prezenta primarului sectorului 2, domnul Neculai Ontanu, de catre curatorul galeriei, doamna Ruxandra Garofeanu. In fata unui public numeros, au vorbit si domnii Mircea Oliv, critic de arta, si Matei Chintila, fratele artistului Andrei Chintila.

Artistul Simion Craciun (1956-2013) a trait si a creat in Bucuresti, Berlin si Santiago de Compostela, iar prin pictura sa, potrivit criticului de arta Oliv Mircea simti ca lumea existentei, cu nenumaratele ei forme, este ceea ce sunt valurile pentru adancul intunecat si tacut al vietii.

Cel de-al doilea creator, Andrei Chintila (1958-2007), provenea dintr-o familie de pictori si a lasat mostenire sute de lucrari aflate in muzee si colectii particulare din Belgia (unde a si locuit caţiva ani), Franta, Germania, Italia, SUA, Ungaria si, fireste, Romania.

Mihai Sarbulescu, lector la Universitatea Nationala de Arta, se alatura celor doi prieteni cu picturile sale in care suprafata panzei este taramul disputei cu sine, al cautarilor, controverselor, cu itinerarul si cu gasirea solutiilor cu tot (Coriolan Babeti).
Expoziţia poate fi admirata in perioada 20 februarie – 10 aprilie 2014, de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 18.00, intrarea fiind libera.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.