Expozitia artistei Lucia Trifan

Dupa 40 ani de absenta, artista Lucia Trifan se intoarce sa expuna in Romania. Dupa ce a avut numeroase expozitii personale si de grup la Paris, Amsterdam, New York, artista a decis sa vina cu 40 de picturi de mari dimensiuni la Bucuresti, pe care le-a desfasurat in spatiile Galeriei Romana. Expozitia de pictura si ceramica a artistei Lucia Trifan poate fi vizionata in perioada 17 octombrie - 17 noiembrie 2017 la Galeria Romana.

Lucia Trifan s-a nascut in 1949, in judetul Vrancea din Romania, si a absolvit Scoala de Arte Plastice din Brasov, cu diploma in sculptura si ceramica. A plecat din Romania si a ajuns in Insula Saint Martin din Caraibe, in 1984, unde a devenit rezidenta permanenta.
Arta este parte integranta din biografia ei, iar istoria personala este scrisa si descrisa prin lucrarile sale. Gasim exotismul, culorile, temele specifice minunatei insule paradisiace si a marii, dar si expresii dureroase, uneori, ale procesului creativ, parte implicita a existentei artistei.
Folosindu-se de tehnici foarte elaborate, lucrand panzele asezate direct pe podea, cu o pricepere ce excede simplei manuiri a pensulei, Lucia Trifan transmite privitorului un complex de stari si emotii izvorate din contemplarea peisajelor, constelatiilor, vietatilor marine, culorilor anotimpurilor, gradinilor etc. Lucrarile sale, de dimensiuni generoase, invita la descoperirea formelor si culorilor intregului univers; exploziile de rosu, albastru, verde – fac parte dintr-o lume picturala in continua miscare, in care culoarea nazuieste catre unificarea cu forma, dupa principii rationaliste ordonatoare insa.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras