Evocare Ion Nicodim (1932-2007)

La zece ani de la disparitia lui Ion Nicodim (1932-2007), familia artistului impreuna cu galeria Romana au organizat o expozitie care doreste sa omagieze pe artistul si omul Ion Nicodim. Este o expozitie sintetica in care sunt prezentate tablouri semnificative din ciclurile importante ale artistului: Lacuri linistite, Ferestre orientale, Inimi… și doua totemuri sau « stele », reprezentative ale ultimilor decenii de creatie.
Expozitia poate fi vizitata la galeria Romana in perioada 16 martie - 4 aprilie 2017.
Am putut face ce vreau, tot ce-am vrut, sau aproape tot, de cand eram copil si pana azi ! Nici o interdictie. De a fost sau a vrut sa mi-o impuna cineva, nu am tinut cont de ea, m-am facut, sau poate nici n-am auzit-o si am trecut de ea. Purtat doar de intuitie sau de instinct ! Cred ca in fond nimeni nu mi-a interzis nimic, sau nu ar fi putut sa-mi interzica nimic marturiseste artistul Ion Nicodim.
In timpul intregii sale cariere, Nicodim n-ar fi realizat nici tablouri, nici sculpturi, ci stari de spirit.

Despre cariera artistului Ion Nicodim

S-a nascut in 1932 la Constanta si a decedat in 2007 la Paris. A absolvit Institutul de Arte plastice Nicolae Grigorescu in 1956. A obtinut bursa Academiei Romane si intre anii 1965-1968 a fost gazduit de Academia Romana de la Roma. In 1976 a fost numit Planetary Citizen de catre Organizatia Natiunilor Unite de la New York, iar in anul 1977 a fost invitat pentru un sejur mai lung la Cite Internationale des Arts din Paris. In 1982 a fost invitat sa participe cu lucrari la Bienala de Arta de la Venezia in selectia internationala.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras