Centenar Aurel Cojan, Eugen Dragutescu si Alexandru Tipoia

Expozitia Centenar Aurel Cojan, Eugen Dragutescu si Alexandru Tipoia omagiaza trei artisti romani, trei foarte buni prieteni, care au facut parte din aceeasi generatie. Expozitia este deschisa la Galeria Dialog de la parterul Primariei Sectorului 2 pana pe 25 ianuarie 2015.

Aurel Cojan, Eugen Dragutescu si Alexandru Tipoia omagiati la Galeria Dialog

Anul acesta se sarbatoresc 100 de ani de la nasterea celor trei artisti Aurel Cojan, Eugen Dragutescu si Alexandru Tipoia, iar aceasta expozitie ofera o imagine de ansamblu asupra creatiei lor. Lucrarile de pictura, desen si sculptura prezentate in expozitie, descriu realitatea unui secol agitat dar totusi plin de poezie.
Aurel Cojan (jud. Buzau 1914 – Paris 2005) a stiut ce inseamna sa fii respins si sa nu ai voie sa expui un crampei de lucrare. S-a bucurat insa si de onoruri. A avut o viata dificila si complexa, dar in care s-a lasat mereu calauzit de steaua talentului sau. (Dan Stanca)
Desenul lui Eugen Dragutescu (Iasi 1914 – Roma 1993), rapid si in raspar, concentreaza o continua pasiune si razvratire, abrupta si exploziva. Fiecare desen e o opera deplina, intrucat exprima sufletul exact al atitudinii. (Tudor Arghezi)
Ceea ce trebuie retinut cu predilectie din cazul Alexandru Tipoia (jud. Ilfov 1914 – Geneva 1993), este ca artistul era bantuit neincetat de nevoia inventivitatii, cercetarii, inovatiei, descoperirii, experientelor. (Georges Tzipoia)

Centenarul nasterii a trei mari artisti romani

Sunt trei personalitati creatoare perfect distincte dar ele impreuna formeaza o foarte puternica constiinta de sine a unei epoci, a unei istorii, spunea in deschiderea expozitiei criticul de arta Pavel Susara.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras