Adrian Borda – Polyphonic

In peisajul cultural bucurestean a aparut un nou spatiu expozitional – Galeria The Art of Living, care s-a deschis cu expozitia artistului Adrian Borda. Desfasurat in aceeasi perioada cu Festivalul International „George Enescu”, proiectul expozitional „Polyphonic” are ca tema centrala muzica, astfel ca in galerie sunt expuse pe langa picturile artistului Adrian Borda si instrumentele muzicale cu coarde realizate de lutierul Francisc Gyorke de la Reghin. Expozitia poate fi vizitata pana pe 20 septembrie 2015 la Galeria The Art of Living, str. Georges Clemenceau nr. 2.

Instrumente muzicale insufletite de Adrian Borda

Adrian Borda s-a nascut in 1978, la Reghin, unde traieste si lucreaza in prezent. A inceput sa picteze la 12 ani, si-a inceput educatia artistica la Liceul de Arta din Targu-Mures, apoi a continuat specializarea in cadrul Universitatii George Enescu din Iasi, Facultatea de Arte Plastice si Design, sectia pictura. A avut o serie de expozitii personale si de grup la Targu-Mures, Iasi, Reghin si Eindhoven – Olanda. Lucrarile sale se gasesc in colectii private din toata lumea: Statele Unite ale Americii, Ungaria, Canada, Franta, Elvetia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Belgia si Grecia.
Credem si ne asumam mesajul artistic al celor pe care ii reprezentam, iar evenimentele dedicate care se vor desfasura in galerie vor respecta nivelul de exigenta impus. Ne dorim interlocutori cultivati, creativi care sa stie sa aprecieze eleganta si clasicul, dar care in egala masura sunt deschisi catre avant-garda. Dorim sa prezentam o serie de proiecte realizate de catre artisti tineri, dar si artisti consacrati integrati intr-un program curatorial coerent care respecta viziunea galeriei despre rolul si impactul artei: Arta reprezinta la nivel simbolic stadiul evolutiei unei anumite societati asa cum acesta este redat de catre cei mai fini observatori ai ei – ARTISTII. (Ana Maria Negoita, curatorul galeriei)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras