Moda ca spectacol

Moda ca spectacol este un program special, dedicat tinerilor cu varste intre 14 si 18 ani, organizat de Muzeul National de Arta al Romaniei, in cadrul expozitiei de costume de scena Operele rusesti in zorii Baletelor Rusesti 1901- 1913.

Pe parcursul a doua workshop-uri, structurate in vizite active in expozitie si ateliere de creatie, participantii au explorat legatura dintre costumele din spectacolele de opera, balet sau teatru si moda de ieri si de azi.
Tinerii participanti au descoperit ca inspiratia in a crea costume de scena poate veni de oriunde, din carti de povesti pentru copii, din portul traditional al unei regiuni sau chiar din tinute care au fost candva la moda.

In cea de a doua parte, desfasurata in atelier, participantii au experimentat tehnici traditionale de vopsire si de realizare a imprimeurilor pe suport textil, pentru costumul pe care l-au conceput in expozitie. Aceasta metoda de combinare a notiunilor teoretice cu activitatea practica, ajuta la fixarea prin experienta, a informatiei primite.