Kenny – un artist…altfel

Este artist plastic, voleibalist, MC, muzician, animator, povestitor, designer si decorator are o personalitate extrem de complexa, iubeste frumosul, oamenii si libertatea de exprimare si, dupa 20 de ani de stat mai mult la mare, a hotarat sa revina definitiv in orasul sau natal, Roman.

La Scoala Gimnaziala „Vasile Alecsandri” din frumosul oras moldav, preda, ca nimeni altul arta, sportul si muzica. El este cel care, impreuna cu elevii sai, a impodobit cu picturi 3D peretii salii de sport ai scolii. O stire care l-a facut brusc si mai celebru. Pentru ca iubit este. Vestiarele si holurile scolii romascane sunt pictate sau impodobite de el si de elevi cu decoratiuni realizate din materiale aflate la indemana. Atelierul sau, un univers al culorii, fascinant si cu un farmec aparte, se afla tot in sala de sport, intr-un fost vestiar.

Corneliu Varniote este pentru toata lumea Kenny, un talent innascut, „profesorul de sport” cel mai iubit si, nu in ultimul rand, tatal lui Rares, „jumatatea” Free Deejays. Colegul sau de trupa, Bogdan Tascau a compus Imnul si Hora Catena care au depasit de mult granitele tarii, iar el a compus ”Mi-e sete de tine”.

Dupa turneul care a strabatut 11 orase, Caravana Catena s-a oprit si la Roman, special pentru a-l vizita. In cinstea echipei, Kenny si copiii sai talentati, au pictat cu doar o seara inainte, pe un perete al salii de sport sigla Catena.

Corneliu (Kenny) Varniote este un model, un exemplu demn de urmat, iar arta sa este molipsitoare.

Realizator : Oana Georgescu
Foto : Sebastian Oros