Atelier – Ana Wagner

Artista Ana Wagner a lansat prima colectie de portelan pictat manual in anul 2005. In anii care au trecut de atunci, numele ei a devenit o marca.

Ana Wagner a absolvit Universitatea Nationala de Arte, sectia Grafica. Inca din anii facultatii, a cautat un alt suport pentru lucrarile ei, decat hartia. Portelanul a inspirat-o cel mai mult. Succesul de care s-au bucurat povestile insirate pe cesti, ceainice, farfurii, clopotei si cate si mai cate, se datoreaza deopotriva talentului graficienei care le-a desenat, cat si muncii perseverente cu care si-a dezvoltat ideile si le-a pus in practica.

Delicatetea, indemanarea si nesfarsita rabdare cerute de lucrul cu portelanul, s-au intalnit intr-un mod fericit cu temele preferate ale artistei: pisici nonconformiste, printese nazuroase, baroni lunatici, case zburatoare. O lume in care ai vrea sa te muti definitiv sau macar sa iei cu tine acasa o mica parte, fie ca e ea o talpa pentru un plic, o letiera, un inel sau o inima pictata pe care sa ti-o atarni de gat. Oricum, un lucru e sigur: daca ai apucat sa intri o data in atelierul Wagner, sigur te vei intoarce.

Ema Nicola